Siirry sisältöön

Sisustussuunnittelu uuteen kotiin

Tämän kodin sisustus aloitettiin oikeastaan nollasta eli vain tv-taso, pieni kirjahylly ja kirjoituspöytä tuotiin edellisestä kodista uuteen. Kaikki vanhat huonekalut laitettiin kiertoon.

Toiveena oli käyttää vaaleita ja luonnonläheisiä värejä. Ruokailuryhmäksi valikoitui suomalaisen puusepän suunnittelema valkoöljytystä tammesta valmistettu pöytä ja pehmustetut tuolit, jotka ovat ajattomat ja joissa on kaunis muotoilu. Hiekanvärisessä sohvassa on paljon istuinsyvyttä, koska toiveena oli nimenomaan ’löhöilysohva’. Tehostevärin inspiraationa toimi edellisestä kodista tuotu viininpunainen matto. Sen mukaan valikoitui olohuoneen muut tekstiilit.

Uudessa asunnossa on yhdistetty olohuone ja keittiö eli keittiö on toisella olohuoneen pitkällä seinustalla. Samaan tilaan piti saada siis keittiön lisäksi myös olohuone sekä ruokailutila. Niinpä sohva toimii tilanjakajana erottamassa ruokailutilan omaksi tilakseen.

Makuuhuoneeseen valittiin vihreän eri sävyjä valkoisen ja vaalean puun seuraksi. Tekstiileillä, kuten verhoilla, tyynyillä ja vuodevaatteilla saa luotua harmonista tunnelmaa sekä persoonallista ilmettä. Makuuhuoneen sisustuksessa kannattaakin käyttää värejä ja materiaaleja, jotka auttavat rentoutumaan. Asunnon parvekkeelle on ovi makuuhuoneesta, joten parvekkeen kukka-asetelmatkin pääsevät osaksi makuuhuoneen sisustusta.