Siirry sisältöön

Ripaus uniikkia sisustukseen

Meillä asustaa ihmisasukkaiden, kahden koiran ja yhden kanin lisäksi mm. Levollinen Mieli eli Mielenrauhanturvaaja, Arjenonnen Ymmärtäjä, Kautta-aikojen Ujeltaja, Ruusukuiskaaja, Sisäinen Valo, Talvihaltija eli Sisäinen Lämpö, Unessalaulaja sekä Haltijauni.

Kiinnostukseni sisustamiseen onkin syntynyt lähinnä rakkaudesta kauniisiin asioihin/esineisiin. Erityisesti arvostan käsin tehtyä. Meillä näitä kauniita haltijoita asustelee ympäri taloa luomassa tunnelmaa. Ja siksi, että olen niihin kovin ihastunut. Ja mikä parasta, aina löytyy kunkin huoneen värimaailmaan ja tunnelmaan sopivia yksilöitä. Ja niitä ne juuri ovat, yksilöitä eli uniikkeja kappaleita.

Haltijoiden lähes kaikki materiaalit ovat kierrätysmateriaaleja. Kirpputoreilta, omista sekä ystävien ja tuttavien kaapeista, ullakoilta, kellareista tai ihan mistä vain voi löytyä aarre. Ja luonto…sehän se vasta haltijamateriaaliaarrekammio on. Inspiraatio lähteekin usein liikkeelle esineestä tai asiasta. Jostain, mikä antaa viitteen syntyvän haltijan tulevasta tehtävästä, sillä jokainen haltija tuo mukanaan oman ajatuksensa ja tunnetilansa.

Tiettyjä fiiliksiä on hyvä välillä ulkoistaa. Minulle ja monelle muullekin on varmasti käyttöä myös Mököttimille, Hävyttömyyksien Huutelijoille tai Arkimarttyyreille. Ne tekevät tympeät asiat iloisesti puolestasi.

Näitä kauniita haltijoita tekee nukketaiteilija Tuija Leinonen. Hänet löydät facebookista sekä Pienestä Haltijakaupasta (Mariankatu 15, Helsinki), avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Voin taata, että Pieni Haltijakauppa yllättää sinut iloisesti niin tunnelmallaan kuin valikoimallaan.