Siirry sisältöön

Kotona olemisen ihanuus

Pimenevät illat ja kynttilät. Tuli pönttiksessä eli pönttöuunissa. Äidin kutomat villasukat. Sohvalle on kaivettu torkkupeitot ja tuoleille lampaantaljapehmusteet.

Syksyssä on jotain tosi kaunista. Kotipesä vetää puoleensa ja sisällä vietetään paljon aikaa. Kääriydytään oman kodin lämpöön. Hyggeillään eli syleillään pimeyttä ja oleillaan rennosti, nautiskellaan.

Rakastan kynttilänvaloa ja takkatulta. Himmentimillä saa muutkin valot pehmeän lämpimiksi ja tunnelmallisiksi. Ilman syksyä ja sen mukanaan tuomaa pimeyttä en pääsisi niistä nauttimaan. Joten ei muuta kuin sohvannurkkaan sekä kupillinen höyryävää teetä tai lasillinen punaviiniä sekä hyvä kirja, sarja tai elokuva kaveriksi. Ja tietysti koira… tai siis kaksi.

Syksyistä stailausintoani olen purkanut terassille ja pihalle. On ihanaa pukea terassi sekä piha syksyyn ja lähestyvään talveen. Laittaa paljon syksyisiä kukka-asetelmia, lyhtyjä, kynttilöitä ja muita sisustusvaloja. Lasitetulla ja lämmitettävällä terassilla voi viettää aikaa vielä pitkään, ehkä jopa jouluun saakka.